Vox Aurora

Vox Aurora är en ensemble som har vuxit fram under ett antal år, då medlemmarna har framträtt i olika konstellationer i gudstjänster, på konserter och inte minst i Adventsmusiken på Landsort. Sedan några år är vi en fast ensemble på fem sångerskor med körerfarenhet och god sångteknik som har ett engagemang för att utvecklas både solistiskt och musikaliskt tillsammans.

Vi sjunger flerstämmig repertoar och gläds åt moderna klanger även om vi också framför folklig och äldre klassisk musik. Vi arbetar för en jämn fördelning mellan kvinnliga och manliga kompositörer, dock märker vi att det är fler nutida kvinnor än män som komponerar för damkör. Vi försöker repetera ungefär varannan vecka under terminerna, i huvudsak söndagseftermiddagar. Vårt mål är att vara en ensemble på 6-8 kvinnor med god notläsningsförmåga, gott musikaliskt gehör, ett självständigt musikaliskt driv och god sångteknik. Egen övning hemmavid är nödvändig då vi inte övar tillsammans så ofta, då kan vi istället fokusera på vår gemensamma klang och vårt samspel när vi väl ses.

Då vi är många sopraner just nu så ser vi fram emot att välkomna några intresserade altar i vår ensemble! Är du nyfiken? Kontakta Unni Eriksdotter, telefon 0852010924 eller via mail unni.eriksdotter@svenskakyrkan.se så kan vi berätta mer!

Interna sidor.