Logga

Kyrkokören

Ösmo-Torö kyrkokör är en blandad kör med ca 30 medlemmar, fördelat på fyra stämmor (sopran, alt, tenor och bas). Kören medverkar ca en gång i månaden i församlingens gudstjänstliv, och gör förutom detta en konsert per termin.

Med anledning av coronapandemin är kören för närvarande uppdelad i tre mindre grupper, som övar var för sig. Från och med januari gäller att alla som sjunger i våra körer ska vara vaccinerade mot covid. Detta gäller även nya korister.

Här ligger interna sidor med information och ljudfiler för respektive körgrupp:

Eftermiddagskören
Damkören
Kvällskören

Vi sjunger en bred och omväxlande (främst sakral) repertoar, som innefattar allt ifrån tidig, klassisk kyrkomusik till gospel och afrikanskt.

Vi träffas under terminstid varje torsdag kl 19.00-21.00 i församlingshemmet i Ösmo. I mitten på varje repetition fikar vi under trevlig samvaro.

Längtar du efter att sjunga med oss? Vi behöver fler medlemmar framförallt i herrstämmorna!

Alla som vill är välkomna att prova på att vara med i kören. Vi är övertygade om att alla kan sjunga, men det kan vara skönt att prova på körsång i lite lugnare tempo först om man är ovan.

Har du aldrig sjungit i kör förut kan det vara bra att börja med att delta i en sångskola eller projektkör där det inte krävs några förkunskaper. Läs mer om vad som är på gång under fliken Kör- och musikprojekt.

Du som är nyfiken är välkommen att kontakta körledare Unni Eriksdotter (se under ”kontakta oss”).

För kyrkokörens medlemmar!