Logga

Kyrkokören

Ösmo-Torö kyrkokör är en blandad kör med ca 30 medlemmar, fördelat på fyra stämmor (sopran, alt, tenor och bas). Kören medverkar ca en gång i månaden i församlingens gudstjänstliv, och gör förutom detta en konsert per termin.

Vi träffas under terminstid varje torsdag kl 19.00-21.00 i församlingshemmet i Ösmo, och någon gång i månaden tar vi en extra lång fikapaus i mitten av repetitionen så vi hinner umgås ordentligt. Vi övar en del i mindre grupper så övningen blir mer effektiv, det var något gott som vi lärde oss under pandemin.

Vi sjunger en bred och omväxlande (främst sakral) repertoar, som innefattar allt ifrån tidig, klassisk kyrkomusik till gospel och afrikanskt. Ibland gör vi lite större projekt, ibland i samarbete med andra körer. Nu senast framförde vi juloratoriet ”The Ballad of the Brown King” av Margaret Bonds.

Längtar du efter att sjunga med oss? Vi behöver fler medlemmar, framförallt i herrstämmorna! Alla som vill är välkomna att provsjunga för att vara med i kören. Vi är övertygade om att alla kan sjunga, men det kan vara skönt att prova på körsång i lite lugnare tempo först (t ex i en sångskola eller alla-kan-sjunga-kör) om man är ovan. Du behöver inte kunna läsa noter, men det är bra om du är nyfiken och vill engagera dig i det vi sjunger!

Om du blir nyfiken och/eller har frågor är du varmt välkommen att kontakta körledaren Unni Eriksdotter. Kontaktuppgifter hittar du under fliken ”Kontakt”.

Länk till Kyrkokörens interna sidor